Digital skole

digitalskole

Det er mange meninger om dette emne. Det er både elsk og hat som blir ytret, men en ting er sikkert; at dette har kommet for å bli. Det digitale forsvinner ikke, tvert i mot. Jeg tror at nettbrett er det som blir det neste, eller det som blir det mest praktiske i klasserommet. Med tastatur. Så, er spørsmålet hvordan kan man bruke digitale læremidler i klasserommet uten at det bare blir Facebook og Youtube? Jeg tror at når vi får samlet all erfaring og «støvet» får lagt seg, så vil det bli klarere hva som funker og ikke. Uansett, så er målet å finne gode løsninger, og ikke å slutte å bruke data og digitale midler i skolen!

I noen fag, kan data brukes slik at man får en bredere og bedre utnyttelse av stoffet, mens mange lærere kunne undervist bedre uten data’n. Her må det jobbes for å finne løsninger og ikke bare kaste inn håndkle. På Eikeli vgs jobber en lærer som heter Henning Lund. Han sier:»Jeg tviler på at læreboka i papir forsvinner helt med det første, men de tror forlagene som selger lærebøker vil møte nye konkurrenter de neste årene.Lund er genuint opptatt av å bruke digitale verktøy i undervisningen. En elevev fra Eikeli vgs: »
– Det er krav om at PC-en skal brukes i alle fag, men noen lærere hadde sikkert undervist bedre uten. Andre lærere bruker derimot dataprogrammer på en variert og lærerik måte som hjelper oss til å forstå stoffet bedre», sier 18-åringen Jakob Prydz ved Eikeli vgs.

Så her brytes mye ny mark, og for klasserommet er dette en spennende tid.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s